T.M., m, 53 ani, Infarct miocardic

In cazul acestui pacient ne vom referi la acuratetea diagnosticului NLS comparativ cu metodele clasice de investigare a aparatului cardio-vascular - ecografia si angiografia cardiaca.
Pacientul, cunoscut cu hipertensiune arteriala gradul II si dislipidemie, a fost diagnosticat cu infarct miocardic infero-lateral cu supradenivelare de segment ST in aprilie 2008. La acel moment i s-a administrat in urgenta tratament trombolitic si s-a realizat apoi stentarea arterei descendente anterioare, urmata de tratament cronic cu Concor, Ramipril, Aspenter, Plavix, Crestor, Tertensif. Retinem din ecocardiografia efectuata o minima tulburare de cinetica miocardica - hipokinezie de perete ventricular stang in treimea inferioara - zona cicatricii post-infarct.
La momentul prezentarii pentru investigatia NLS - august 2010, pacientul era asimptomatic, cu valori ale tensiunii arteriale in valori normale, EKG normal, colesterol crescut. S-au constatat urmatoarele:
- la nivelul ventriculului stang zona cu entropie crescuta - CONCORDANTA INTRU TOTUL CU CEA VIZUALIZATA LA ECOCARDIOGRAFIE:

cu urmatoarele procese patologice la acest nivel:

- la nivelul vaselor inimii se observa un risc de tromboza la nivelul arterei descendente anterioare, indus desigur de stentul metalic inserat:

- la nivelul glandei tiroide s-a constatat o tendinta de exces de hormoni tiroidieni si un risc de distrofie adipoasa a glandei:

- la nivelul sistemului nervos vegetativ s-au evidentiat predispozitii pentru distonie neuro-vegetativa, hipertensiune arteriala si aritmii:

Am putut deci concluziona ca patologia cardiaca a fost declansata si intretinuta de factori neuro-vegetativi (factori de stress) a caror actiune a fost mediata de catre glanda tiroida prin excesul hormonal al acesteia, rezultatul final fiind leziunea provocata la nivelul tesutului miocardic, cuantificata cu indice entropic 5-6.

Tratamentul a constat in Meta-Terapie pentru aceste zone afectate, selectarea unor remedii compatibile: Coenzima Q10, Alfalfa (Infralipid), Spirulina, paducel (Tonic Cardiac DaciaPlant), Omega 3, Zinc, Roinita, Ganoderma Lucidum si un regim alimentar personalizat.

Evolutia pacientului a fost foarte buna, cu scaderea entropiei zonei cicatriciale de miocard, recomandarile fiind: continuarea tratamentului fitoterapic, respectarea compatibilitatilor alimentare si reevaluare cardiologica in vederea reducerii medicatiei alopate.